Register financieel echtscheidingsadviseur

Wat is een register financieel echtscheidingsadvsiseur?

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel echtscheidingsadviseur is dan meer dan welkom.

Maar welke adviseur moet u kiezen? Door te kiezen voor een adviseur uit het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) weet u zeker dat uw adviseur deskundig en gediplomeerd is. Hij of zij kan u gedegen advies geven rond uw scheiding. Daarnaast worden uw belangen gewaarborgd door een gedragscode en onafhankelijke geschillenregeling.

Waarom een RFEA?

Bij een scheiding is het advies van een deskundige financieel echtscheidingsadviseur meer dan welkom. Een Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) onderscheidt zich door:

Deskundigheid
De in het Register opgenomen adviseurs hebben het examen RFEA behaald. Dit is een examen op HBO-niveau, afgenomen door Fontys Hogeschool Financieel Management in Eindhoven. Door het behalen van het examen laat een RFEA zien over voldoende expertise te beschikken om te adviseren bij het afwikkelen van een scheiding. Niet voor niets zijn RFEA adviseurs in het Echtscheidingsplan van de Raad voor Rechtsbijstand opgenomen als externe deskundigen die kunnen adviseren over verschillende onderdelen van de scheiding.

Advies in het belang van de consument
Elke RFEA adviseur moet zich houden aan de gedragscode. Die schrijft onder andere voor dat bij elk advies altijd het belang van de klant voorop moet staan.

Een onafhankelijke geschillenregeling
Het kan gebeuren dat de dienstverlening van de RFEA niet aan uw verwachtingen voldoet. Komt u er samen met de adviseur niet uit dan kunt u vertrouwen op de onafhankelijke geschillenregeling.